„ПРОПЕЛЕР ФЕСТ“ – ревија на театарски претстави на Кино Култура/ Театар Навигатор Цветко

Во периодот 12 – 22 јуни, во рамки на „Пропелер Фест“ ќе се одржи ревија на театарски претстави на Театар Навигатор Цветко, за крајот на годинешната театарска сезона во Кино Култура – простор за современи изведувачки уметности и современа култура.

-12.06 (Понеделник) во 20:00 „Антигона и Креонт“ – режија: Нела Витошевиќ / Играат: Ивана Павлаковиќ, Наталија Теодосиева, Симона Димковска, Зоран Љутков, Благој Веселинов, Стефан Вујисиќ

15.06 (Четврток) во 20:00 „Лерин, полиња жито, ридита крв“ – режија: Слободан Унковски / Играат: Симона Димковска, Наталија Теодосиева, Ивана Павлаковиќ, Мартин Манев, Горан Ников, Стефан Вујисиќ, Владимир Петровиќ

18.06 (Недела) во 20:00 „Антигона и Креонт “– режија: Нела Витошевиќ / Играат: Ивана Павлаковиќ, Наталија Теодосиева, Симона Димковска, Зоран Љутков, Благој Веселинов, Стефан Вујисиќ

20.06 (Вторник) во 20:00 „Солун, град на Духови“ – режија: Слободан Унковски / Играат: Наталија Теодосиева, Симона Димковска, Ивана Павлаковиќ, Стефан Вујисиќ, Владимир Петровиќ, Горан Ников, Мартин Манев

22.06 (Четврток) во 20:00 „Лерин, полиња жито, ридита крв“ – режија: Слободан Унковски / Играат: Симона Димковска, Наталија Теодосиева, Ивана Павлаковиќ, Мартин Манев, Горан Ников, Стефан Вујисиќ, Владимир Петровиќ

Билети во предпродажба може да се најдат на онлине сајтот www.kupikartizase.com

Продукција – Кино Култура / Театар на Навигаторот Цветко