Претставата „НАРОДЕН НЕПРИЈАТЕЛ“ во Кино Култура

EN↓24.12.2017 @ 18:00

Испитната вежба „НАРОДЕН НЕПРИЈАТЕЛ“ од Ибзен, на студентот по режија Горјан Аревски,во класата на проф. Златко Славенски, ќе гостува во Кино Култура во склоп на фестивалот АртАреа во организација на издавачката куќа Бегемот.

Режија: Горјан Аревски

Играат:
Др. Стокман – Григор Јовановски
Г-ѓа Стокман – Ангела Стојановска
Деца: Петра – Ана Димитрова, Ајлиф – Христијан Денковски
Петар Стокман – Исидор Јовановски
Аслаксен – Чедомир Митевски
Ховстад – Зоран Митровиќ
Билинг – Дарко Ристовски
Хростер – Исмет Шабановиќ
Вик – Фљакрон Алиу
Пијаниот – Кристијан Танчевски

Избор на музикa: Ива Дамјановски
Избор на сценографија: Владо Данилов