Collaboration with artists who create transdisciplinary between theatre, dance, movement and choreography and who are involved into research of the above mentioned disciplines and beyond them. Development of residencies, productions of conceptual dance and post- dramatic works, festivals, lectures- presentations, conferences and workshops, in which there will be reflected, reassessed and critically reconsidered innovative ideas.

Конференција> Моделирање на јавниот простор(и) во културата Скопје, 12-14 Октомври 2017 година

October 12, 2017 Administrator Kino Kultura 0

EN↓12-14 Октомври во Кино Култура Конференцијата Моделирање на јавниот простор(и) во културата е една од активностите на Проектот Дисонантни (со)простори, чија цел е да понуди […]

42 MOT 2017

September 25, 2017 Administrator Kino Kultura 0

EN↓ MOT во соработка со КИНО КУЛТУРА за 42 MOT 2017 ви ги претставува: 29.09 (Петок) во 18:00 АНТИГОНА И КРЕОНТ Режија: Нела Витошевиќ Играат: […]

CO2 existing/ КО2 егзистирање

September 6, 2017 Administrator Kino Kultura 0

01.09-09-09.2017 КО2 егзистирање Ново издание на програмата која ќе ти го одземе воздухот Научете повеќе тука, а подолу погледнете ја програмата КО2-Фестивалско Случување -01.09.2017-09.09.2017- @Кино Култура […]

КУЛТРЕНИНГ ДЕКЕМВРИ

December 10, 2016 Administrator Kino Kultura 0

EN↓12.12.2016/17:30 КУЛТРЕНИНГ ДЕКЕМВРИ! ве очекуваме на последната сесија на ‘џумпинг’ за оваа година! Пуштајте си го музичево да се спремите 🙂 🙂 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=gs0xe9DQEPc Часот […]

Култренинг Ноември

November 27, 2016 Administrator Kino Kultura 0

EN↓ Придружете ни се на редовни отворени часови за техники на современ танц и истражување на движење во Кино Култура!!! Отворени часови Култренинг се одржувaат […]

1 2 3